Rimpelbehandeling met behulp van een vervlakkende techniek

Rimpels rondom de ogen (regio), ter hoogte van het voorhoofd (regio) en tussen de wenkbrauwen (regio) bij het fronsen kunnen met Azzalure ® (botulinetoxine A) worden behandeld. Azzalure ® is door de Nederlandse overheid goedgekeurd en geregistreerd voor het behandelen van rimpels in het gelaat. Azzalure ® heeft een iets andere textuur, maar de werking is precies hetzelfde als die van Botox®. Aangezien wij voor esthetische behandeling met geregistreerde producten willen werken bestaat er nu dan ook een voorkeur voor behandeling met Azzalure ®.
Botulinetoxine A verhindert de zenuwprikkeloverdracht naar de spiervezels zodat deze zich relaxeren. De bovenliggende huid zal zich hierdoor tijdelijk ontspannen en gladder worden. Het effect is na enkele dagen zichtbaar.

De behandeling met Azzalure ® wordt berekend per regio op basis van de door de fabrikant aanbevolen oplossingssterkte. Voor mannen is soms een wat hogere dosering nodig om het gewenste esthetische resultaat te bereiken.

 • Azzalure ®, 1 regio€ 175
 • Azzalure ®, 2 regio’s€ 275
 • Azzalure ®, 3 regio’s€ 375

“Mini-Botox”

In veel klinieken wordt de zogenaamde “mini-botox” aangeboden. Hierbij wordt botulinetoxine A in een oplossingssterkte gebruikt welke de helft is van de door de fabrikant aanbevolen dosering. Deze methode is met name geschikt voor de behandeling van fijne lijntjes en voor touch-up na een eerdere behandeling met een hogere concentratie botulinetoxine A.
Omdat er per injectie minder botulinetoxine A wordt geïnjecteerd zal het effect op diepere rimpels minder uitgesproken zijn. Ook de totale duur waarin relaxatie van spiervezels optreedt zal hierdoor worden bekort tot een periode van ongeveer drie maanden. De arts kan een inschatting maken of deze methode voor u geschikt is.

 • Azzalure ®, 1 regio€ 95
 • Azzalure ®, 2 regio’s€ 145
 • Azzalure ®, 3 regio’s€ 195

Hyperhidrosis behandeling met behulp van botulinetoxine

Behandeling van overmatig transpireren

Naast rimpelbehandeling met botulinetoxine A kan deze stof ook worden toegepast voor de behandeling van overmatig transpireren (hyperhidrosis). Wanneer botulinetoxine A in de huid wordt geïnjecteerd zal de zenuwprikkeloverdracht naar de zweetklieren worden geremd, met als gevolg een afname van de hoeveelheid transpiratie. Met behulp van een lokale jodium-zetmeel-test worden eerst de meest actieve gebieden van transpiratie zichtbaar gemaakt. Evenals injecties in het gelaat is deze behandeling over het algemeen weinig pijnlijk.

 • Behandeling beide okselregio’s€ 395

In sommige gevallen kan de zorgverzekeraar deze behandeling vergoeden wanneer uitgevoerd in het ziekenhuis. Hier heeft u echter wel een verwijzing van uw eigen huisarts voor nodig. Behandeling van hyperhidrosis in de huisartspraktijk wordt nimmer vergoed.

Rimpelbehandeling met behulp van een hyaluronzuur

Restylane® skinboosters

Veel beautyproducten en –behandelingen verzorgen de huid aan de oppervlakte. Restylane® skinboosters herstellen de hydrobalans en verbeteren de structuur en elasticiteit van de huid door hyaluronzuur vlak onder de huid te injecteren.
Restylane® skinboosters kan niet alleen worden gebruikt om de kwaliteit van de gezichtshuid te verbeteren, maar ook om gevoelige gebieden zoals de hals, het decolleté en de handen, en gebieden met littekens als gevolg van acne te verbeteren. Restylane® skinboosters kan ook preventief worden toegepast voor beginnende huidveroudering.

Een behandeling met Restylane® skinboosters is meer verzorgend dan corrigerend en geeft een zichtbaar resultaat zonder dat de vorm van uw gezicht verandert. Net als alle andere Restylane-producten is Restylane® skinboosters gebaseerd op gestabiliseerd hyaluronzuur van niet-dierlijke oorsprong.

 • Restylane® Vital per injectiespuit (1,0 ml)€ 225
 • Restylane® Vital per injectiespuit (2,0 ml)€ 395

Lipcontourbehandeling en behandeling van kleine rimpeltjes rondom de ogen en de mond

Voor contourverbetering van de lippen is doorgaans één injectiespuit voldoende, ditzelfde geldt voor het opvullen van kleine rimpeltjes rondom de ogen of bij de mond.

 • Allergan Juvéderm Volbella® per injectiesp. (1,0ml)€ 350
 • Allergan Juvéderm Volift® per injectiespuit (1,0ml)€ 350

Behandeling van diepere rimpels en plooien in het gelaat

Voor de behandeling van diepere rimpels en plooien in het gezicht zijn doorgaans meer dan één injectiespuit nodig. Ook het creëren van volume om bijvoorbeeld de jukbeenderen te accentueren vereist mogelijk diverse behandelingen. De arts kan u hierover voorafgaand aan de behandeling een indicatie geven. Het interval tussen de behandelingen bedraagt minimaal zes weken.

 • Restylane® per injectiespuit (1,0ml) € 275
 • Stylage M® per injectiespuit (1,0ml) € 275
 • Stylage L® per injectiespuit (1,0ml) € 285

Contourverbetering met behulp van een hyaluronzuur

Omdat het verouderingsproces in het gelaat vanaf een gegeven moment gepaard gaat met heel specifieke volumeveranderingen van vetcompartimenten en onderliggend steunweefsel, zal volumecorrectie hiervan aanleiding geven tot een zeer bevredigend esthetisch resultaat mede door secundaire verstrakking van de aangrenzende huid. Dit effect staat daarom ook wel bekend als de “Liquid Facelift”.

Restylane Lyft® en Stylage XL® zijn vanwege hun viscositeit en liftende eigenschappen bijzonder geschikt voor het creëren van volume ter hoogte van het jukbeen, de kaak- en neuslippenlijn.

 • Restylane Lyft® per injectiespuit (1,0ml)€ 325
 • Restylane Lyft® per injectiespuit (2,0ml)€ 625
 • Stylage XL® ½ verpakking (= 1 ml)€ 325
 • Stylage XL® per verpakking (= 2 ml)€ 625

Esthetisch Consult

Om te kunnen beoordelen wat in uw situatie de meest aangewezen aanpak is om te komen tot een zo fraai mogelijk esthetisch resultaat kunt u vrijblijvend via de assistente een afspraak maken voor een consult.

Alle prijzen zijn onder voorbehoud en aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.