Injectables behandeling

Het natuurlijke verouderingsproces is verantwoordelijk voor het ontstaan van rimpels en speelt zich in het gelaat vnl. op drie niveaus af, te weten: de huid, het onderhuidse vetweefsel en de benige structuur van het aangezicht. Naarmate men ouder wordt zijn er typische structuur- en volumeveranderingen waarneembaar.

Door toepassing van verschillende injectables zullen rimpels tijdelijk vervaagd en/of minder diep worden. Injectables is een verzamelnaam voor ingrepen die met een injectienaald worden gedaan. Zo heb je bijv. botox-injecties maar ook injecties met een vulmiddel, ofwel fillers genoemd.

Volumeherstel en contouring zijn sleutelwoorden waar rimpelbehandeling zich nu in laat samenvatten. Een toegenomen kennis omtrent het natuurlijke verouderingsproces stelt nieuwe eisen aan producten en aan behandelingsstrategie. Waar vooral aandacht uitgaat naar behandeling van de huid, verschuift het accent de laatste jaren meer naar een correctie van juist ook de weefsels die onder de huid gelegen zijn. Injectables hebben inmiddels bewezen veilig en doeltreffend te zijn in het herstel van deze structuur- en volumeveranderingen.   

Wij werken uitsluitend met niet-permanente fillers die hyaluronzuur  (Restylane®, Stylage®), calcium hydroxylapatite (Radiesse®), of polymelkzuur (Sculptra®) bevatten.  

Hyaluronzuur wordt voornamelijk gebruikt voor het opvullen van rimpels, maar is met name ook geschikt voor het bijvoorbeeld voller maken van lippen en contourverbetering rondom de mond en ogen.
Calcium hydroxylapatite (CaHA) wordt toegepast in het corrigeren van matige tot diepe gezichtsplooien en rimpels en is bijzonder geschikt voor het creëren van contourverbetering en volumeherstel in het gelaat. Polymelkzuur (PLLA) stimuleert primair de aanmaak van eigen collageen en is met name ook geschikt voor het creëren van contourverbetering en volumeherstel in het gelaat.

Een van de eigenschappen van een niet-permanente injectable is dat de resultaten na verloop van tijd zullen verminderen en uiteindelijk volledig zullen verdwijnen. Over het algemeen kan die periode variëren van één tot anderhalf jaar voor hyaluronzuur en calcium hydroxylapatite tot wel drie jaar voor een primair collageenaanmaak stimulerend middel.

Een middel dat de rimpel niet opvult maar de onderliggende spier tijdelijk relaxeert is bekend onder de naam botulinetoxine A (Botox® (Allergan), Dysport® (Ipsen), Azzalure® (Q-Med)). Inspuitingen met deze stof hebben vooral goed effect op dynamische rimpels tussen de wenkbrauwen, op het voorhoofd en naast de ogen, de zogenaamde fronsrimpels en kraaienpootjes. Door herhaling van behandeling zal het gewenste effect langduriger aanhouden met een gemiddelde duur van een half tot driekwart jaar.